به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر تحریری در ارزیابی دوره پودمانی تعالی ویژه اساتید حوزه های علمیه که به همت اداره اخلاق معاونت تهذیب حوزه های علمیه کشور در خوانسار برگزار شد، گفت: مسئله تهذیب نفس از اهداف غائی بعثت پیامبران الهی به ویژه رسول گرامی اسلام(ص) است.
وی، ماهیت بعثت پیامبر اکرم(ص) را تلاوت قرآن، تعلیم، تربیت و تزکیه دانست و اظهار کرد: حوزه علمیه که خاستگاه فراگیری معارف دینی است باید بر اساس تعلیم و تعلم و تزکیه فعالیت داشته باشد؛ این سه مسئله همواره سرلوحه کار ائمه معصومین(ع) و بزرگان دین و حوزه های علمیه قرار داشته است.
استاد تحریری با بیان اینکه اگر کسی به درستی تزکیه نشده باشد بدون شک در انتقال مفاهیم دینی به دیگران دچار مشکل خواهد شد و دین را به صورت ناقص به افراد منتقل خواهد کرد، گفت: مسئله تربیت و تزکیه برای همه مؤمنان بویژه طلاب علوم دینی امری لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: امروز با توجه به اینکه فعالیت های گسترده اجتماعی و سیاسی بسیاری بر عهده روحانیت است، بدون شک برگزاری دورههایی همچون دوره پودمانی تعالی بسیار لازم و ضروری می باشد، زیرا همواره باید مربیانی وجود داشته باشند که به معارف دین آگاهی داشته و آن را به شاگردان خود منتقل کنند.
استاد اخلاق حوزه با اشاره به اینکه دوره تعالی نیاز به پشتوانه مستمر و عمیق محتوایی دارد، عنوان کرد: امروز اساتید باید از مسائل مختلف اخلاقی، اجتماعی و سیاسی آگاهی داشته و معتقد به ارتباط با طلاب در این زمینه باشند.
وی بر ضرورت نظارت مستمر بر اساتید شرکت کننده در دوره پودمانی تعالی تأکید و مطرح کرد: این دورهها بسیار خوب است، اما صرف برگزاری آن کافی نیست، بلکه اساتید شرکت کننده در آن باید همواره از جهت علمی و معنوی رصد شوند تا بازخورد آن نیز استخراج شود.
استاد تحریری مربیگری و رسالت استادی را در امتداد مسیر ائمه معصومین(ع) و اولیای الهی دانست و خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه آن است که برای تهذیب و تربیت خوب طلاب، ابتدا باید مدیران مدارس علمیه دارای شرایط لازم در زمینه تهذیب و تربیت باشند تا اساتید به خوبی بتوانند رسالت مربی گری خود را انجام دهند.
انتهای پیام/